Najave     | 11.10.2018. 13:05 |

U Sarajevu Konferencija Udruženja javnih komunikatora jugoistočne Evrope-SEECOM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - "Beyond geography: Europeans in search of shared identity", naziv je godišnje konferencije i godišnje skupštine Udruženja javnih komunikatora jugoistočne Evrope (SEECOM) koja će biti održana u Sarajevu 12. i 13. oktobra ove godine.

Kako je iz SEECOM-a najavljeno, konferenciju će otvoriti ministrica bugarskog predsjedavanja Evropskim savjetom 2018. Lilyana Pavlova, šef Delegacije EU u BiH ambassador Lars-Gunar Wigemark i predsjednik SEECOM-a Ognian Zlatev, a koji će biti i panelisti.

Ovo je šesta godišnja konferencija SEECOM kojom se obilježava petogodišnjica od formiranja Udruženja.

Konferenciju zajednički organizuju Program za medije u jugoistočnoj Evropi njemačke fondacije Konrad Adenauer, uz saradnju sa KAS kancelarijom u Sarajevu, i Udruženje javnih komunikatora jugoistočne Evrope.

SEECOM je međunarodno neprofitno strukovno udruženje državnih službenika za komunikaciju iz 13 država jugoistočne Evrope, osnovano 2013. godine u Budvi.

Cilj je afirmacija najviših etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru i dobrog upravljanja, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru jugoistočne Evrope.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzej ratnog djetinjstva domaćin konferencije 'Djeca kao mirotvorci'

Resić: Životni vijek produžen i poboljšan, unaprijediti i kvalitetu života starijih osoba

Četvrti dan SECW posvećen Emeriku Blumu, vizionaru i osnivaču Energoinvesta

Promo

Kompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje, donirali sredstva za adaptaciju učionice na PMF-u

Poziv generaciji Z da se pridruži projektu "Čista umjetnost"

IPhone 15 od danas u M:telovoj ponudi