Najave     | 12.10.2018. 10:31 |

Konferencija Gender centra FBiH o prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - 'Multidisciplinirani pristup prevenciji i borbi protiv nasilja u porodici' naziv je konferencije Gender centra Federacije BiH koju, u okviru UN Women projekta 'Standardi i aranžman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u BiH', finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, a bit će održana u ponedjeljak i utorak u Sarajev.

Na otvaranju sudionicima će se obratiti direktorica Gender centra Federacije BiH Ana Vuković, predstavnica UN Women u BiH Marbie Sartie i predstavnik Švedske ambasade u BiH Johan Norqvist.

Prisustvovat će oko stotinu predstavnika relevantnih institucija iz cijele Federacije BiH, koji će razmijeniti iskustva iz prakse i pokušati doći do zajedničkih zaključaka s ciljem unaprjeđenja prevencije, zaštite i borbe protiv nasilja u porodici.

- Neke od ključnih tema konferencije su kako žrtve nasilja u porodici staviti u centar djelovanja svih relevantnih institucija, te kreiranje najefikasnijeg odgovora na nasilje u porodici. Iskustva iz dobre prakse pojedinih kantona i općina doprinijet će kreiranju kvalitetnijih mjera za djelovanje u budućnosti - saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Konferencija se provodi u okviru projekta 'Unapređenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodno zasnovanog nasilja na kantonalnom i općinskom nivou'.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana