Sport     | 15.10.2018. 23:54 |

Prosinečki: Čestitam momcima, dali su sve od sebe

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je igrom svojih izabranika u meču sa Sjevernom Irskom i pobjedom koja je njegov tim dovela na prag plasmana u A diviziju.

Istaknuo je da je utakmica bila teška, kako je i očekivao, ali da su njegovi igrači dali maksimum i zasluženo došli do pobjede.

- Teška utakmica, Sjeverna Irska je odlična reprezentacija koja je večeras pokazala da može igrati sa svakim. Dali smo sve od sebe, odigrali taktički jako dobro. Moramo biti zadovoljni ovim nizom i prvim mjestom u grupi. Čestitam momcima, dali su sve od sebe - kazao je Prosinečki na pres-konferenciji.

Priznao je da su gosti u nekoliko navrata, agresivnom igrom bh. igrače natjerali na greške što, nasreću, nije rezultiralo golom Sjeverne Irske.

- Znamo snagu Sjeverne Irske, pet šest godina igraju u istom sastavu. Njihov najveći kvalitet je taj centaršut, imali su nekoliko šansi, tri stative i sreća da nisu dali gol. No, mi smo dali sve od sebe i još jednom mogu samo čestitati svojim igračima - dodao je. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'