Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 17.10.2018. 15:50 |

Student osumnjičen za napad na Krimu, Rusi isključuju terorizam

FENA Internet

MOSKVA, 17. oktobra (FENA) - Osamnaest osoba je poginulo, dok je 47 povrijeđeno u napadu na Politehničkom koledžu u Kerču. Iako je prvobitno bilo javljeno da se radi o terorističkom napadu, nakon što je identifikovan napadač, objavljeno je da je u pitanju kriminalni akt.

Napadač je identificiran kao 18-godišnji Vladislav Roslyakov, koji je bio jedan od studenata koledža. Njega su snimile nadzorne kamere sa puškom u rukama, prenosi RT. Roslyakov je nakon napada počinio samoubistvo.

Istražni komitet Rusije prekvalifikovao je ranije krivično djelo o terorističkom napadu na Kerču u ubistvo dvije i više osobe. Komitet je saopćio da su ubijeni u napadu stradali od prostrjelnih rana.

Na vijest o tragediji u Krimu reagovao je i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je kazao da se svi motivi i verzije zločina pažljivo ispitaju. 

Javnost će biti informisana o rezultatima eksplozije u Kerču.

- Jasno je da je to zločin. Motivi i verzije ovog zločina se pažljivo izučavaju - rekao je Putin nakon razgovora sa egipatskim kolegom.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'