Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 18:36 |

U Bugojnu promoviran Bilten sportskih kolektiva za 2018.

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. oktobra (FENA) - Bilten sportskih kolektiva općine Bugojno za 2018. promoviran je danas u okviru projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM), pod nazivom „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“.

U pripremi ovog biltena sudjelovali su mladi iz toga grada Ahmed Kišija, Dženita Vilajet, Ema Cetin i Mirza Balihodžić, u saradnji sa predstavnicima sportskih klubova.

Istaknuto je da Bilten sadrži kompletan potencijal kada je u pitanju sport na lokalnom nivou, i da omogućava čitaocima da se informiraju o radu svih sportskih kolektiva, koji djeluju na teritoriji bugojanske općine.

- Mi se nadamo da će mladi i dalje inicirati ovakve i slične projekte, i da će nosioci odgovornih pozicija pružiti podršku u realizaciji njihovih ideja - kazao je koordinator projekta Mirza Balihodžić.

Istaknuo je da je tim IOM-a uradio puno dobrih stvari za Bugojno, počev od  organiziranja određenih istraživanja, provođenja anketa i održavanja različitih radionica, do implementacije projekata, koji su važni za cijelu društvenu zajednicu.

- Do sada je naš tim, u saradnji s lokalnom zajednicom, privrednicima i preduzećima, realizirao oko 50.000 KM. Prošle godine, na prvom Dijalogu s mladima, prepoznali smo da je oblast sporta nedovoljno afirmirana. Tu se i rodila ideja da se štampa Bilten sportskih kolektiva - naglasio je.

Dodao je da se, na osnovu prikupljenih informacija na terenu, došlo do saznanja da u Bugojnu djeluju 43 sportska kolektiva, koja okupljaju više od 3.000 sportista.

O pripremi, izdavanju i porukama, koje pomenuti bilten sadrži, govorila je Dženita Vilajet.

- Najveće priznanje i zahvalnost na ukazanom povjerenju i zajedničkom radu pripada sportskim kolektivima, koji su pristali da budu dio ove priče. Htjeli smo da dokažemo koliko poštujemo sportiste, sportske radnike i sve one koji su doprinijeli razvoju sporta u našem gradu - istaknula je.

Prigodnim riječima obratila se grant menadžerica IOM-a u Bosni i Hercegovini Kristina Šešlija, a na značaj projekata mladih ukazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, istakavši da je "lokalna zajednica uvijek podržavala sport i sportske manifestacije, i sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi napretku grada i sporta".

Lokalni tim IOM-a u Bugojnu djeluje od oktobra 2015., a čine ga koordinator Admir Ždralović, i članovi Adis Čaušević, Azra Hero i Mirza Balihodžić, a rad IOM-a i projekt „Podrška mladima u BiH“ finansira USAID, Vlada Velike Britanije i Ambasada Republike Italije u našoj zemlji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Predstavljanje knjige 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo