Sport     | 19.10.2018. 10:25 |

Örnek: Za mene će, ako budem na klupi, utakmica protiv Širokog biti posebna

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 19. oktobar (FENA) – Nakon dvosedmične prvenstvene pauze, nogometaši Čelika u nedjelju, 21. oktobra, u okviru 14. kola BHT Premijer lige na svom Bilinom polju dočekuju Široki Brijeg.

Širokobriježani su u 3. kolu s visokih 6:0 na Pecari porazili Čelik, što je i najteži ovosezonski poraz zeničkog tima koji se ovog puta nada revanšu.

- Na domaćem terenu imamo važnu prednost, jer naši igrači bolje igraju na domaćem terenu. Uspjeli smo da održimo dobar učinak na domaćem terenu, gdje ne primamo puno golova. Što se tiče igračkog kadra, još nije jasno stanje oko Fenana Salčinovića i Marina Jurine, s kojima bismo bili puno jači - istakao je trener Čelika Adnan Örnek, koji je dodao kako je upravo zbog visokog poraza u prvom meču ovo poseban meč i za njega i za njegove igrače.

Ovo bi za turskog trenera mogao biti poseban meč i zbog činjenice da se očekuje njegov debi.

- Moja će situacija danas biti poznata. Postoji velika šansa da dobijem licencu za nastup, kao i da dvojica Senegalaca budu registrovana. Za mene će biti posebna utakmica ako budem mogao sjediti na klupi - Örnek, koji očekuje taktički tešku utakmicu.

Golovi se očekuju od povratnika Harisa Dilavera, koji je ponikao na Bilnom polju.

- Dobro nam je došla ova prvenstvena pauza da se spremimo i odmorimo nakon poraza kod Želje. Radili smo dobro i uz podršku publike i maksimalan angažman na terenu, mislim da možemo doći do pobjede protiv Širokog. Našim navijačima imamo obavezu da se iskupimo za poraz na Pecari - kazao je Dilaver.

Gosti u ovu utakmicu ulaze sa četvrtog mjesta i sa 21 bodom, dok je Čelik sa 17 bodova, koliko ispred njih ima i bijeljinski Radnik, sedmi na tablici.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

Aidin Mahmutović postigao oba gola za trijumf Čelika protiv Širokog Brijega

Božičić: Čelik je veliki klub, nemamo se koga bojati

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana