Sport     | 21.10.2018. 09:36 |

Čelik i Široki Brijeg na Bilinom polju zatvaraju 14. kolo BHT PLBiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 21. oktobar (FENA) - Nakon što su jučer odigrane četiri utakmice 14. kola BHT Premijer lige za nogometaše, u kojima se napadači nisu proslavili i u kojem su po dva trijumfa, identičnim rezultom 1:0, upisali i domaćini i gosti, danas su na programu dva preostala susreta ovog kola.

Sa početkom u 15 sati u Krupi na Vrbasu igraju Krupa i bijeljinski Radnik, dok će sa početkom u 17 sati na Bilinom polju igrati Čelik i Široki Brijeg, koji će i zatvoriti ovo kolo. Očekuje se daleko neizvjesniji međusobni susret ova dva tima nego u 3. kola na Pecari, kada je Široki slavio s visokih 6:0 te nanio zeničkom timu najteži ovosezonski poraz.

Čelik će i u ovom meču biti bez pomoći šefa struke, turskog trenera Adnana Örneka, za kojeg nakon radne nisu do petka poslijepodne uspjeli da ishode i boravišnu dozvolu, koja je uslov za izdavanje licence od strane Nogometnog saveza BiH.

Za razliku od trenera Örneka, okončana je procedura registracije dvojice senegalskih igrača, Mousse Maronea i Faustina Senghora, koji će biti u kombinaciji, ali nije sigurno da će i zaigrati. U zenički se tim vraća kapiten Fenan Salčinović i Ševko Okić, dok je neizvjestan nastup Marina Jurine. 

Rezultati jučerašnjih utakmica 14. kola: Sarajevo - Sloboda 1:0, Zrinjski - Željezničar 0:1, Tuzla City - Mladost DK 0:1 i Zvijezda 09 - GOŠK 1:0.

TABELA: Sarajevo 33, Željezničar i Zrinjski po 28, Široki Brijeg 21 (-1), Sloboda 18, Radnik (-1) i Čelik (-1) po 17, Mladost DK 16, Tuzla City 12, Krupa (-1) i Zvijezda 09 po 11 te GOŠK 10 bodova. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

Aidin Mahmutović postigao oba gola za trijumf Čelika protiv Širokog Brijega

Božičić: Čelik je veliki klub, nemamo se koga bojati

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'