Ekonomija     | 22.10.2018. 15:28 |

Podrška samozapošljavanju mladih kroz pokretanje vlastitog biznisa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Mladi koji su aplicirali i ispunili uvjete iz javnog poziva koji je raspisala Općina Centar Sarajevo prezentirat će krajem ovog mjeseca svoje poslovne ideje i planove.     

Općina Centar Sarajevo je u okviru podrške mjerama aktivne politike zapošljavanja obezbijedila u ovogodišnjem budžetu 200.000 KM za podršku mladima za zapošljavanje, samozapošljavanje i sticanje radnog iskustva. 

Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih objavljen je 18. juna ove godine i bio je otvoren 60 dana.

Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar nedavno je odlučila da se svi aplikanti koji su dostavili traženu dokumentaciju i zadovoljili opšte uslove iz javnog poziva, njih 29, pozovu da prezentiraju svoje poslovne ideje i planove.

Prezentacije biznis planova bit će održane 29., 30. i 31. oktobra u Općini Centar, nakon čega će Komisija izvršiti konačno vrednovanje biznis planova, sačiniti rang-listu i dostaviti općinskom načelniku prijedlog odluke o dodjeli budžetskih sredstava za pokretanje biznisa.

Odluka načelnika sa informacijama o datumu i mjestu potpisivanja ugovora će biti objavljena na općinskoj web stranici.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti, a koji su na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo, saopćeno je iz te općine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Problem Zapadnog Balkana: Veliki postotak mladih koji su nevidljivi za sustav

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo