Regija     | 23.10.2018. 10:08 |

Štrajk u Uljaniku: Radnici traže da i kooperanti prestanu raditi  

FENA Agencije

 

PULA, 23. listopada (FENA) - Radnici Uljanika u štrajku i u utorak ujutro su se okupili pred zgradom Direkcije, gdje im se obratio predsjednik štrajkaškog odbora i predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac rezimirajući jučerašnji dan štrajka, a radnici traže da i kooperanti prestanu raditi.

Cerovac je podsjetio da je Uprava u ponedjeljak izvijestila da će u Nadzorni odbor imenovati Samira Hadžića i Ranka Svečarovskog, koje su sindikati kandidirali na skupštini 16. listopada.

Uprava Uljanika jučer je priopćila da je, nakon što Skupština dioničara društva Uljanik d.d. nije izabrala Nadzorni odbor, pozvala prošli tjedan sve ključne dioničare da predlože svog člana radi imenovanja putem odluke Trgovačkog suda te da je stigao jedino prijedlog svih sindikata i Stožera za obranu brodogradnje Uljanik.

Cerovac je rekao jutros okupljenim radnicima da je Štrajkaški odbor zatražio "time out" od pola sata jer radnici zahtijevaju da i kooperanti na polarnom kruzeru prestanu raditi, a zatim će se dogovoriti o aktivnostima sindikata danas, prenosi Hina.

Polarni kruzer je jedan od dva broda koje Uljanik mora isporučiti do kraja godine.

Radnici su u 9,30 sati još u krugu brodogradilišta. 

Jučer je oko 1500 radnika Uljanika stupilo u štrajk i nakon okupljanja pred Direkcijom otišlo u prosvjednu šetnju Pulom, a predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac je rekao kako traže da Uprava dođe pred radnike da im objasni zašto nema plaće za rujan te da predsjednik Uprave Gianni Rossanda podnese ostavku.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Njemačke mašinovođe pokrenut će val štrajkova od četvrtka

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS ostaje pri svojim zahtjevima, najavljuju generalni štrajk

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo