Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.10.2018. 12:30 |

Jedinstvo na derbi s Grudama vodi juniorke

FENA

TUZLA, 23. oktobra (FENA) - Osim što su u susretu s ekipom Hadžići Dido Group doživjele prvi poraz u prvenstvu, rukometašice tuzlanskog Jedinstva ostale su još bez dvije bitne rukometašice.

Već u 10. minuti igru je zbog ozljede „šuterske“ ruke napustila prvi strijelac ekipe Admira Zvekić, da bi u finišu utakmice zbog povrede koljena ljekarsku pomoć zatražila i juniorska reprezentativka Jasmina Osmanović.

Pred početak sezone težu ozljedu ligamenata zadobila je golmanica Martina Šumelj, a u prvom kolu protiv Ilidže i bek Andrea Mijailović. Obje su operirane i neće ih biti na parketu još najmanje pola godine.

- Subotnja povreda Zvekić nije strašna kako se u prvi mah mislilo, ali je neće biti u ekipi za derbi protiv ekipe Gruda. Osmanović ima povredu koljena i tek nakon pregleda magnetom znat ćemo koliko će biti na bolovanju – izjavio je za Fenu trener Tuzlanki, Elmir Grabčanović.

U narednom kolu Jedinstvo gostuje u Grudama, a trener Tuzlanki odlučio je da višestrukim prvakinjama suprostavi juniorski sastav, pojačan s možda dvije iskusnije igračice.

- I da smo u punom sastavu teško da bismo mogli napraviti nešto protiv Gruda. Ovako, pružit ćemo šansu mladim igračicama da stiču iskustvo, a prvu postavu čuvat ćemo za nama bitniju utakmicu u Tuzli protiv Goražda – objasnio je Grabčanović.

Utakmica Grude – Jedinstvo igra se u nedjelju od 17 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu