Ekonomija     | 24.10.2018. 13:55 |

Banja Luka na evropskoj listi najpoželjnijih turističkih destinacija za 2019.

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 24. oktobra (FENA) – Grad Banja Luka je preporučena i poželjna turistička destinacija za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici „Indenpendentova  najbolja putovanja“, saopćeno je danas iz banjalučke Turističke organizacije.  

- Šta god da se desi sa Bregzitom naše čvrsto predviđanje je da će grad Banja Luka biti povezan sa Velikom Britanijom. Aviokompanija Ryanair počinje ove godine sa vezama iz Belgije, Bavarske i Švedske do prelijepog sjevera Bosne, a uobičajeni obrazac je da će je letovi iz Londona Stansteda pratiti. Istražite grad Banja Luku - preporučuje se između ostalog na sajtu Indenpendenta. 

Izdavači, turistički agenti, turistička preduzeća i novinari u okviru teme „Kuda i šta treba raditi u narednoj godini“ i uz niz kriterijuma kao što su “vruće destinacije, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati”, biraju najinteresantnije i najpoželjnije destinacije za putovanja.

Putnički tim Independenta, sa svjetski poznatim turističkim novinarom Simonom Calderom, napravio je prognozu za putovanja u 2019. godine gdje je pored Izraela, Španije i Sjeverne Karoline (SAD) uvrstio i Banju Luku kao neistraženu turističku destinaciju.

- U posljednjih pet godina Banja Luka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka Indenpendenta je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestiacija koji čine Banjaluku gradom događaja. Takođe, oni daju upute kako stići do našeg grada što je veoma značajno za turiste al i za nas ovdje -  rekla je direktorica Turističke organizacija grada Banja Luka Irena Radojević.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

U Bosni i Hercegovini u januaru 90.614 turista, 2,9 posto više u odnosu na isti mjesec 2023.godine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo