Bosna i Hercegovina     | 25.10.2018. 14:58 |

SOS Dječija sela - Program za mlade YES priprema za tržište rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - "Socijalno ugrožene kategorije mladih i tržište rada – izazovi u radu sa socijalno ugroženim kategorijama i njihova priprema za tržište rada" naziv je okruglog stola kojeg su organizirali SOS Dječija sela s ciljem formiranja mreže partnera.

Mreže partnera činile bi institucije, vladine i nevladine organizacije, kojima je fokus ista ciljna grupa kao i SOS Dječijem selu -  mladi u sistemu javne brige i mladi iz socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina stanovništva.

Okrugli stol je bio prilika da se razmijene iskustva kada je u pitanju zapošljavanje tih kategorija stanovništva, izazovima s kojima se susreću u radu, ali i da se kreira što bolji program koji bi toj ciljnoj skupini bio podrška pri zapošljavanju i rješavanju socijalnog statusa.

Projekt menadžer SOS Programa za mlade YES Armina Silić je istakla da je program koji SOS Dječija sela implementira jako dobar jer priprema mlade za tržište rada, jača njihove životne vještine, radi na izgradnji kompetencija potrebnih tržištu rada i istovremeno sa poslodavcima radi na domenu društveno odgovornog poslovanja.

- Cilj nam je otvoriti naša vrata korisnicima svih Centara za socijalni rad sa područja Kantona Sarajevo i drugih organizacija koje direktno rade sa socijalno ugroženim kategorijama i ovom prilikom pozivam mlade od 15 do 30 godina, kao i organizacije koje rade direktno sa marginaliziranim skupinama, da nas posjete u Centru za mlade i zajedno sa nama rade na izgradnji vlastitih vještina i kompetencija - istakla je Silić.

Program za mlade YES, SOS Dječijih sela BiH direktno radi na jačanju kapaciteta mladih iz socijalno ugroženih kategorija kako bi ih pripremili za tržište rada, saopćeno je iz SOS Dječija sela. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bosnalijek i SOS Dječija sela BiH potpisali Ugovor o donaciji vrijedan 32.000 KM

U subotu Sportsko-rekreativni događaj za djecu i mlade Srebrenice

Drljača i Omanović potpisali protokol o saradnji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu