Bosna i Hercegovina     | 25.10.2018. 16:40 |

Crnadak s ambasadorima Bugarske i Katara razgovarao o bh. političkoj situaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas, u odvojenim posjetama, sa ambasadoricom Bugarske Avgustinom Tzvetkovom-Karabaschevom i ambasadorom Katara Sultanom Ali Yousufom Mohammedom Al-Khadirom.

Teme razgovora ministra Crnatka i ambasadorice Tzvetkove-Karabascheve bila je aktuelna politička situacija u BiH, posebno nakon Općih izbora, migrantska kriza te odnosi između BiH i Bugarske.

Najavljeno je skoro potpisivanje memoranduma o saradnji u oblasti evropskih integracija i unaprjeđenju odnosa s NATO-om, između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske.

- Ministar Crnadak je, na početku nastupne posjete, zaželio dobrodošlicu ambasadoru Države Katar Sultanu Ali Yousufu Mohammedu Al-Khadiru. Istakao je da su politički odnosi između dvije države vrlo dobri, bez otvorenih pitanja i da je potrebno raditi na jačanju saradnje u svim oblastima. Ambasador Al-Khadir je zahvalio ministru Crnatku za dobrodošlici te izrazio očekivanje za jačanjem odnosa između BiH i Katara, posebno na planu razmatranja i potpisivanja novih sporazuma - saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Galić na Drugoj crnomorskoj konferenciji Krimske platforme u Republici Bugarskoj

Bugarska dobila prelaznu vladu, vanredni izbori 9. juna

Uoči Ramazanskog bajrama Katar osigurao pakete građanima Sarajeva i BiH, donirano oko 300.000 KM

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana