Stranačke aktivnosti     | 26.10.2018. 12:39 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok održao je danas sjednicu Predsjedništva, na kojoj je konstatirano da je, uprkos očitih izbornih krađa i manjkavosti čitavog izbornog sistema, Nezavisni blok parlamentarna stranka na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, te da je Nezavisni blok od svih novih stranaka u našoj zemlji ostvario najbolji rezultat. Predsjedništvo izražava saučešće porodicama i kolegama brutalno ubijenih policajaca u Sarajevu, te iskazuje punu podršku svim institucijama i organima reda koje štite građane i koje moraju biti jače od kriminalaca, kriminalnih grupa i korupcije, kao i potreba da kaznene mjere budu što strožije i adekvatnije. 

''Stabilna sigurnosna situacija u Sarajevu, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, prioritet je svih prioriteta, što samo govori o potrebi jačanja institucija sistema, njihove opremljenosti, boljih uslova rada i spremnosti da se nose sa teškim izazovima poput ovih terorističkih akata u kojem je stradao policajac u Sarajevu. S druge strane, migrantska kriza nam nije donijela problem, nego ga je samo ogolila i to tako moramo shvatiti. Moramo pokazati humanu politiku i biti efikasni u zaštiti svojih granica i imati sistem koji štiti građane Bosne i Hercegovine kao i sve druge koji se nalaze na našoj teritoriji. Da bi imali efikasne institucije, ova država mora mijenjati smjer.

Izborni sistem je kompromitiran, mi smo kao i druge stranke podnijeli zahtjeve za ponovno brojanje glasova, i jedini način je da se stanje promijeni jeste vlast koja neće privatizirati institucije i vlast koja će dozvoliti transparentne i poštene izbore. S tim u vezi, aktivno ćemo učestvovati u pregovorima sa određenim političkim subjektima oko uspostave nove vlasti koja će donijeti promjene u našoj zemlji i ovo je za nas preduslov da Bosna i Hercegovina okrene novu stranicu i odabere evropsku perspektivu'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'