Bosna i Hercegovina     | 27.10.2018. 15:36 |

U toku priprema nacrta budžeta Općine Srebrenica za 2019.

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 27. oktobra (FENA) - Budžet Općine Srebrenica za narednu godinu iznosiće oko osam miliona KM i u toku je priprema nacrta tog dokumenta za čije usvajanje je najprije neophodna saglasnost Ministarstva finansija RS-a.

- Budžet za narednu godinu će biti značajno manji u odnosu na ovu godinu i neće biti razvojni. Imamo indicije da će od Vijeća ministara biti Srebrenici uplaćeno 500 hiljada KM za projekte - potvrdio je Feni načelnika Odjeljenja za finansije Općine Srebrenica Davor Maksimović.

Navodi da su u proteklim godinama budžeti bili veći zbog donatorskih sredstava te da su ta sredstva trošena na kapitalne projekte, tako da je godišnji budžet bio između 11 i 12 miliona KM.

-Ti projekti su pri kraju i sredstva su utrošena za te namjene. Budžet u 2019. će biti sveden u realne okvire i odnosit će se na poreske i neporeske prihode koji općini pripadaju po zakonu - kazao je Maksimović.

Ističe da je budžetom za 2019. godinu predviđeno objedinjavanje stavki koje se odnose na sport, kulturu i nevladin sektor tako da će svi korisnici za ta sredstva moći da konkurišu putem javnih poziva koje će Općina objaviti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom