Sport     | 31.10.2018. 14:43 |

EYOF 2019 dobio prve 'diamond' sponzore

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Senahid Godinjak, direktor kompanije "EYOF 2019" koja organizuje zimski olimpijski festival za mlade u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, danas je ozvaničio saradnju s prvim "diamond" sponzorima, kompanijama ACI Sarajevo i "Market Auto" d.o.o Laktaši. 

Godinjak je potpisao ugovore s direktorom ACI Sarajevo Mirsadom Hamzićem i direktorom "Market Auta" Slobodanom Novakovićem, a potom je objasnio o kakvom modalitetu saradnje je riječ.  

- Ove kompanije su prepoznale svoju šansu u EYOF-u 2019. Važno je da smo ovo pitanje na vrijeme završili. U augustu smo dobili tri motorna vozila, a nakon toga 30 vozila koje ćemo koristiti na seminarima za tehničke delegate i šefove misija. Na kraju ćemo na korištenje dobiti 60 vozila različitih specifikacija koja će biti na raspolaganju kompletnom organizacionom komitetu za realizaciju različitih operacija - izjavio je Godinjak. 

Dodao je da ukupan doprinos "diamond" sponzora iznosi oko 100.000 KM. 

Marketing menadžer kompanije "Market Auto" Aleksandar Stijaković vjeruje da će karakteristični modeli Jeep automobila doprinjeti vizuelnoj prezentaciji događaja. 

- Vjerujem da će EYOF staviti na kartu koja pokazuje da ovdje postoji potencijal za mlade ljude. Jeep će dati svoj doprinos, želi da podrži avanturaizam i mladalački duh - rekao je Stijaković. 

Godinjak je još jedanput napomenuo da je na EYOF potvrđen dolazak 1812 sportista, trenera i pratećeg osoblja, ali da će ukupan broj gostiju u Sarajevu i Istočnom Sarajevu preći broj od 2000, a zadovoljan je i brojem prijavljenih volontera za ovaj događaj, kojih je više od 1200. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rađo: Dobili smo potvrdu od EOC-a da je EYOF najbolje organiziran do sada

Volonteri EYOF-a: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

Slabi plasmani bh. predstavnika na EYOF-u

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'