Bosna i Hercegovina     | 01.11.2018. 16:57 |

Vlada KS - Informacija o sigurnosnoj situaciji upućena prema Skupštini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo uputila je danas  Skupštini KS-a Informaciju o stanju sigurnosti s posebnim osvrtom na tragična dešavanja ubistva dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS i aktivnostima koje se poduzimaju na rješavanju tog krivičnog djela.

Također, iz Uprave policije MUPKS-a, koja je i pripremila ovu informaciju, predložene su i mjere koje bi unaprijedile i olakšale rad policije te doprinijele većem stepenu sigurnosti građana Kantona Sarajevo, a o čemu će sutra raspravljati i Skupština Kantona Sarajevo na zakazanoj hitnoj sjednici.

Vlada je prihvatila tekst Sporazuma o zajedničkoj saradnji u organizaciji instruktivne nastave za učenike osnovne škole sa područja naseljenog mjesta Konjević Polja-Bratunca za prvo polugodište školske 2018/2019.godine.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će finansirati ovu nastavu, a uz Kanton Sarajevo potpisnik ovog sporazuma je i Federalno ministarstvo obrazovanja.

Vlada je donijela danas i Odluku o proširenju broja upisa i strukturi studenata koji se mogu upisati u prvu studijsku godinu I i II ciklusa studija  u ovoj školskoj godini.

Riječ je o samofinansirajućim i vanrednim studentima na Muzičkoj akademiji, Prirodno-matematičkom i Arhitektonskom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Fakultetu za kriminalistiku, Stomatološkom, Šumarskom i Ekonomskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, kao i Centru za interdisciplinarne studije.

Na današnjoj sjednici Vlade počela je rasprava o Nacrtu budežta KS za 2019. godinu, a bit će nastavljena u nastavku ove sjednice, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo