Najave     | 06.11.2018. 07:32 |

Završetak radova na projektu CEB II u općini Kladanj i uručenje ključeva

FENA Saopćenje

KLADANJ, 6. novembra (FENA) - U Kladnju će danas biti otvoren adaptiran kolektivni centar u Stariću, u okviru projekta 'Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja' - CEB II, najavljeno je iz Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. 

Time se, na području općine Kladanj, završava realizacija tri potprojekta kojim je sanirano devet postojećih stambenih objekta na lokacijama Ravne, Starić Brdo i Tuholj Brdo, s ukupno 26 stambenih jedinica. Ukupna vrijednost projekta je 1.112.040 KM, a radovi su završeni u planiranom roku.  

Uspješnu implementaciju potprojekta na području općine Kladanj provodilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Kladanj, navodi se u saopćenju iz Federalnog ministarstva.

Sanacija objekata obuhvatila je zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, izradu nove termoizolujuće fasade objekata, termoizolacije tavanskog prostora i podnih površina, sanaciju oštećenih dijelova krovne konstrukcije, zamjenu podnih površina unutar objekta, ispitivanje i zamjenu oštećenih instalacija i kompletnu rekonstrukciju kupatila.

Svečanosti završetka projekta sanacije 26 stambenih jedinica i uručenju ključeva budućim korisnicima prisustvovat će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka, resorna kantonalna ministrica Sandra Memić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta