Bosna i Hercegovina     | 06.11.2018. 13:56 |

Grad Livno sudjeluje u novom projektu Češke razvojne agencije i UNDP-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 6. studenoga (FENA) - Grad Livno, pored Mrkonjić grada i Općine Maglaj, sudjeluje u projektu o jačanju otpornosti na katastrofe koji financira Republika Češka, kroz razvojnu agenciju, a realizira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). 

Tim povodom livanjski gradonačelnik Luka Čelan sa suradnicima održao je u utorak radni sastanak s predstavnicima UNDP-a na kojemu je dogovorena dinamika aktivnosti projekta te predstavljena online platforma DRAS - Sistem za analizu rizika od katastrofa, priopćio je Ured gradonačelnika Grada Livna.

Riječ je o sustavu koji će pružati ažurne podatke o izloženosti poplavama, klizištima, potresima, požarima te minsko sumnjivim površinama, s ciljem promjene pristupa smanjenju rizika od katastrofa na određenom lokalitetu.

Projekt služi za procjenu rizika na lokalnoj razini, kao i za ažuriranje planova za zaštitu i spašavanje, izradu priručnika za djelovanje u katastrofama i obuke za upravljanje katastrofama za gradonačelnike i načelnike te za stožere civilne zaštite. 

Pored toga, projektom će se pokušati odgovoriti na neka od važnih pitanja u oblasti smanjenja rizika od katastrofa u spomenute tri jedinice lokalne samouprave. 

To se prvenstveno odnosi na jačanje planiranja i koordinacije te jačanja kapaciteta upravljanja kriznim situacijama koristeći moderne tehnologije i međunarodna iskustva, navodi se u priopćenju. 

Inače, projekt je rezultat dosadašnje uspješne suradnje Grada Livna s Republikom Češkom i UNDP-em. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta