Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 13:55 |

Novi požar na goraždanskoj deponiji Šišeta

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. novembra (FENA) - Na glavnoj goraždanskoj deponiji Šišeta došlo je do novog požara na čijem su gašenju od jučer angažovani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) grada Goražda i Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "6. mart“ - potvrdio je Feni v.d starješine PVJ Benamir Uglješa.

Prema njegovim riječima, požar je manjeg obima od onog koji se na deponiji desio u augustu ove godine, ali nije bezopasan.

- Jučer u 7.05 sati ujutro dobili smo dojavu građana o požaru i odmah smo počeli sa gašenjem zajedno sa uposlenicima JKP '6.mart'. Vatrogasci vrše natapanje okolnog rastinja kako ne bi došlo do širenja, dok radnici komunalnog preduzeća uz pomoć menahizacije zatrpavaju žarište zemljom kako bi se spriječio dotok zraka, jer to je jedini način - pojasnio je Uglješa.

Napominje da je uzrok požara nepoznat te da je teško utvrditi na kojoj dubini je došlo do zapaljenja.

- Teško je procijeniti uzrok s obzirom da se na deponiju odlažu razne vrste otpada što i gašenje čini otežanim. Bitno je da je požar stavljen pod kontrolu i nadamo se da će do poslijepodnevnih sati biti saniran - kazao je v.d. starješine Profesionalne jedinice Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'