Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 16:26 |

Upućen prijedlog rješenja smještaja Uprave policije MUP-a KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Radi izgradnje objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Vlada KS utvrdila je prijedlog Odluke o općem interesu i prenosu prava korištenja gradskog građevinskog zemljišta na parcelama površine 3.574 metara kvadratnih u ulici Kolodvorska na području općine Novo Sarajevo sa KJKP ”Vodovod i kanalizacija” Sarajevo u korist MUP-a KS.  

Zadužen je Zavod za izgradnju KS, preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, MUP KS, te kantonalno Pravobranilaštvo da preduzmu pravne radnje i sve druge aktivnosti u cilju realizacije prenosa ovog prava.

O ovoj odluci konačnu riječ će dati Skupština KS kao vlasnik pomenutog zemljišta.

Ranije, Vlada KS usvojila je i zaključak o potrebi izgradnje namjenskog objekta za smještaj Uprave policije MUP-a KS uz osiguranje adekvatne i lako dostupne lokacije kao i projektne dokumentacije za izgradnju namjenskog višespratnog objekta u kojem bi bili smješteni Ministarstvo i Uprava policije sa svojim organizacionim jedinicama - Ured policijskog komesara s unutrašnjim organizacionim jedinicama, sektori uniformisane policije i kriminalističke policije, Sektor za pravne, kadrovske, logističke poslove, edukaciju i analitiku, Sektor za materijalno-finansijske poslove i Treća policijska uprava s unutrašnjim organizacionim jedinicama, te parking prostorom ili podzemnom garažom za smještaj službenih vozila.

U istoj odluci Vlada Kantona Sarajevo je zadužena da pronađe alternativnu lokaciju KJKP „Vodovod i kanalizacija“ za izgradnju poslovno–dispečerskog centra ovog preduzeća za što je nedovršeni objekt na ovoj parceli bio prvobitno namijenjen, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelnici Kantona Sarajevo uputili čestitku povodom Pesaha

Članovi Skupštine i Vlade KS: Akademik Dževad Jahić ostavio neizbrisiv trag u bh. društvu

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta