Stranačke aktivnosti     | 09.11.2018. 10:08 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Održavanje sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH u tehničkom mandatu bez rasprave o previsokim cijenama goriva, dokazuje bezobzirno ignorisanje zaštite građana od divljanja naftnih distributera, čime se dodatno ugrožava standard građana, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Državna i federalna vlada imaju ovlasti kontrolisanja visine cijene goriva, a posebno Ministarstvo trgovine FBiH, koje je nadležno za kontinuirano analiziranje maloprodajne cijene naftnih derivata i preispitivanja visine redovne i eventualne marže.

Nije dovoljno nekada spustiti cijenu goriva za par pfeninga, što uvijek rezultira još većim poskupljenjem, nego je shodno ovlastima obavezno odrediti najviše cijene goriva i utvrditi marže distributerima, jer visina cijena goriva ne bi trebala biti veća od dvije KM, računajući i uvođenje akciza na akcize. Životni problemi građana, koji će se morati suočavati i sa svim posljedicama poskupljenja osnovnog energenta, moraju biti prioritet za djelovanje vlasti, a ne zaštita nemoralnih interesa naftnog lobija i ostvarivanja njihovog ekstra profita, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'