Bosna i Hercegovina     | 09.11.2018. 17:16 |

Inzko prisustvovao ceremoniji dodjeljivanja nagrade 'Max van der Stoel' u Hagu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je na prigodnoj ceremoniji u Haagu čestitao srednjoškolcima iz Jajca na osvojenoj nagradi 'Max van der Stoel' za 2018. godinu, koju dodjeljuje visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine, a čiji je cilj promocija integracije i socijalne kohezije.

Nagrada je dodijeljena u znak priznanja za njihov inspirativni primjer aktivizma, kojim je spriječena daljnja segregacija u njihovoj školi.

- Ovo je svijetli primjer mladih koji treba da služe kao uzor svima u BiH i jasna ilustracija kako mladi mogu zajedno raditi na izgradnji društva i države kakvu žele. Obaveza je odraslih da BiH učine prosperitetnom i urade sve što je potrebno da stvore bolje prilike da mladi ostanu i razvijaju se u vlastitoj zemlji - rekao je Inzko.

Visoki predstavnik je istovremeno iskazao zahvalnost OSCE-u koji je prepoznao akcije učenika iz Jajca, ali također i svima koji su pomogli u njihovim aktivnostima kao što su nastavnici, roditelji i brojne ambasade, saopćeno je iz OHR-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

OSCE BiH: Nema više vremena za gubljenje u provedbi reformi

Ambasadorica Savić: Ohrabrujuće poruke za BiH iz sjedišta OSCE-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!