FENA biznis     | 13.11.2018. 10:34 |

Učešće Addiko banke na Trade Finance Forumu u Gruziji

FENA Saopćenje


Predstavljena iskustva i mogućnosti razvoja trade finance poslovanja u Bosni i Hercegovini

Biljana Jaćimović, iz Addiko Bank ad Banja Luka učestvovala je na Trade Finance Forumu, kao predstavnik Addiko grupacije i jedini panelista iz Bosne i Hercegovine. Forum je nedavno održan u Tbilisiju, u Gruziji, organizaciji EBRD. Na Forumu su razmatrani najnoviji trendovi i razvoj trade finance proizvoda, te izazovi, mogućnosti razvoja i inovacije u trade finance poslovanju.

„ Snažniji rast izvoza i izlazak na međunarodna tržišta, podrazumijeva i ozbiljniji pristup trade finance poslovima. Zadovoljstvo mi je bilo predstaviti naša dosadašnja iskustva u ovom segmentu, koja su zaista izvanredna", rekla je Biljana Jaćimović, menadžer dokumentarnog poslovanja i garancija u Addiko Bank ad Banja Luka, te istakla da je sa ostalim panelistima razgovarala i o načinima unapređenja trade finance poslova u Addiko banci, ali i na tržištu Bosne i Hercegovine u cjelini.

Podsjećamo, Addiko banka ima potpisan ugovor za korištenje garancija sa EBRD, kojim je klijentima omogućen brži i lakši pristup velikim tržištima u inostranstvu i lakše uspostavljanje poslovne saradnje sa velikim međunarodnim kompanijama. Ujedno, ovaj ugovor daje našoj banci veću konkurentnost na našem tržištu jer pruža mogućnost dodatnih usluga koje klijenti mogu koristiti.

Ovaj Trade Finance Forum je okupio više od 240 predstavnika iz preko 100 finansijskih institucija i više od 40 država. Bio je organizovan kao panel diskusija i podijeljen u nekoliko grupa panelista koji su predstavljali regione i zemlje iz kojih dolaze.

 


Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom