Bosna i Hercegovina     | 13.11.2018. 10:58 |

Predstavnici šest stranaka u KS načelno verificirali 29 principa

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Predstavnici šest stranaka koji trenutno na sastanku razmatraju formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo načelno su verificirali 29 nacrta principa na kojima će se zasnivati koalicija Kantona Sarajevo, koja će možda imati nekoliko tehničkih izmjena.   

Svi učesnici sastanka istakli su da se do sada razgovaralo o suštinskim, a ne političkim i kadrovskim pitanjima, te su izrazili svoje zadovoljstvo dinamikom rada, ali i nadom da će nova vlada KS-u biti formirana na demokratskim rješenjima.

Podsjetili su da Poslovnik Kantona Sarajevo definiše da Skupština KS treba biti formirana deset dana nakon objavljivanja službenih rezultata Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, što je 16. novembar, a neki od učesnika su rekli da je Skupština Tuzlanskog Kantona zakazana za sutra, te da je potrebno da oni kontaktiraju CIK kako bi uvidjeli gdje je problem.

Naglašeno je da će do petka biti formirana i radna grupa koja će razmatrati budžet Kantona Sarajevo za 2019. godinu, koji će prema njihovim najavama biti usvojen prije kraja tekuće godine, a razgovarano je i o saradnji na lokalnom nivoima.

Sastanku koji još uvijek traje prisustvuju predstavnici Naše stranke (NS), Socijaldemokratske partije BiH (SDP), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), a domaćin je Narod i Pravda.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bilateralni sastanci oko formiranja vlasti u HNŽ-u, otkazana konferencija za medije

Čavalić: Sporazum o formiranju vlasti u USK je čisto kantonalna priča (VIDEO)

Sastanak u Predsjedništvu BiH o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'