Bosna i Hercegovina     | 14.11.2018. 11:22 |

Postavljena prometna signalizacija koja upozorava na prisutnost divljih konja

FENA Saopćenje

LIVNO, 14. studenoga (FENA) - Svjetlosna prometna signalizacija koja upozorava na moguću prisutnost divljih konja postavljena je u utorak na prometnici Šujica-Livno.

Prometnu signalizaciju postavili su djelatnici poduzeća Ceste d.d. Mostar, odnosno Tehničke ispostave Livno, a kako su kazali iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) postavljanjem nove signalizacije trebao bi se smanjiti broj prometnih nezgoda u kojima sudjeluju divlji konji koji obitavaju na tom području.

Svake godine na prometnici koja povezuje Livno i Šujicu dogodi se na desetke slučajeva prometnih nezgoda s konjima koji uglavnom smrtno stradaju.

Tijekom svake godine MUP HBŽ-a više puta šalje upozorenja za sve vozače koji voze ovom prometnicom da budu pažljiviji, a posebno u ovo doba godine kada konji silaze sa svojih obitavališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava u potrazi za hranom ili soli koja im se baca direktno na prometnice.

Iz Planinarskog ekološkog društva Borova glava doznaje se kako na ovom dijelu trenutno boravi oko 700 grla divljih konja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo