Sport     | 18.11.2018. 13:51 |

Čavar: Azerbejdžan je dobar, ali trebamo misliti o svojoj igri

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. novembra (FENA) – Nakon šestodnevnih priprema, mlada nogometna reprezentacija BiH sutra u 13 sati u Trening centru Nogometnog savaza BiH u Zenici igra prijateljski susret protiv Azerbejdžana.

Selektor U21 bh. tima Vinko Marinović sutra neće moći računati na stopera zeničkog Čelika Vedrana Vrhovca zbog povrede, koji je odmah nakon prozivke u utorak i napustio kamp.

- Mislim da smo opet napravili dobru atmosferu. Momci dosta dobro rade i stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom. Svi su, osim Vrhovca, zdravi i to je dobra stvar - kazao je danas na pres-konferenciji Marinović.

Sutrašnji protivnik je, ističe Marinović, dobra reprezentacija, koja je prije ove odigrala kontrolnu utakmicu protiv Ukrajine te izgubila s 0:1.

- Vidi se da imaju dobru ekipu i brze igrače, koji žele igrati. Mislim da će ovo biti dosta dobra provjera za nas i to je u ovom trenutku najvažnije. Naravno, u prijateljskoj se utakmici samo ne pišu bodovi, ali sve ostalo je isto. Želim da pobijedimo i da vidimo mogućnosti ove ekipe, ali imamo pred sobom još vremena da pogledamo neke igrače koji mogu konkurisati u kvalifikacijama - napominje Marinović.

Dobru atmosferu u bh. timu ističe i Marijan Čavar, koji je igrao i u proteklim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2019. godine, u kojima su zauzeli treće mjesto u svojoj grupi te se nisu plasirali u baraž. Međutim, 18 osvojenih bodova svakako je uspjeh za bh. tim.

- Nova je generacija, 1998/1999., ali po svemu što smo vidjeli radi se o generaciji koja je spremna napraviti nešto više. U prošlim kvalifikacijama falilo je i malo sreće, ali mislim da je vrijeme da ova reprezentacija napravi korak više - smatra Čavar.

Doda je kako su imali priliku kroz video prezentaciju upoznati tim Azerbejdžana, ali da moraju više gledati na sebe i svoju igru.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Alijev: Azerbejdžan i Armenija 'bliži miru nego ikada'

Alijev: Azerbejdžan i Armenija sada su bliži miru nego ikada

Cvijanović u radnoj posjeti Republici Azerbejdžan

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'