Bosna i Hercegovina     | 20.11.2018. 14:52 |

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a osuđuje svaki oblik nasilja nad nastavnicima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. studenoga (FENA) - Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a osudilo je pojavu incidenata i različitih oblika nasilja nad učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim uposlenicima unutar odgojno-obrazovnih institucija u Hercegovačko- neretvanskoj županiji te smatra nedopustivim svaki oblik nepoštivanja, maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja nad prosvjetnim radnicima.

Učitelji kroz cijeli radni vijek svakodnevno ulažu veliki trud u razvijanje kompetencija i educiranje svojih učenika, konstantno radeći na unaprjeđivanju plemenite nastavničke profesije, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i stvaranja prosperitetnih generacija.

S tim u vezi, učiteljska profesija zaslužuje veliki respekt roditelja i društva u cjelini, kojeg nažalost u današnjici manjka, priopćili su iz spomenutog ministarstva.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a daje punu potporu svim uposlenim u odgojno-obrazovnim institucijama da svoj rad obnašaju u uvjetima koji ni u kojem segmentu ne narušavaju njihovu sigurnost, dignitet, autoritet i odvijanje nastavnog procesa i rada.

Ministarstvo je također uputilo apel svim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti da zajedno jačaju i efikasnim mjerama zaštite nastavničku profesiju, koja predstavlja stup svakog demokratskog društva. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost mostarske Gradske organizacije Naroda i pravde

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike KSB-a plaća premiju za 25.000 umirovljenika

Cvijanović osudila napad na povratnicu Ljeposavu Petković iz Vozuće

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta