Kultura     | 20.11.2018. 17:18 |

Promocija slikovnice 'Moja duša' u petak u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 20. studenoga (FENA) - Kulturno-informativni centar Tomislavgrad organizira promociju slikovnice "Moja duša" čiji su autori crteža učenici nižih razreda Osnovne škole Ivan Mažuranić iz te općine.

Na slikovnici su radili Sead Redžepagić - autor slikovnice i autor pjesama i Enis Redžepagić Hek - autor korica i urednik, dok su lekturu, odnosno recenziju uradile Snježana Redžepagić i ravnateljica Osnovne škole Ivan Mažuranić u Tomislavgradu Milica Skočibušić.

- Uroniti u dječji svijet kroz zvonke stihove Seada Redžepagića, ilustrirane rukom najmlađih, znači vratiti se sjetom prvim koracima, iskonskoj ljepoti djetinjih razmišljanja i osjećaja. Ova poetska slikovnica zrcali izvor razdraganih kapljica u mozaiku dragih likova. Teče kao duša grada i nosi ono naše - duvanjsko - što voli, što nadahnjuje i prolazi - navodi se u recenziji.

Knjiga je objavljena u izdavaštvu Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, a promocija će se održati u petak, 23. studenoga, u 18 sati u kino-dvorani tog centra.

Pokrovitelji slikovnice su Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za bibliotekarstvo, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, te Općina Tomislavgrad.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Sakupljač sjenki' autora Samira Deumića predstavljen na Sajmu knjiga u Sarajevu

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu