Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 10:18 |

Ujedinjeno Kraljevstvo doznačilo više od milion KM za podršku vlastima USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je doznačila više od milion KM (£500,000) za podršku lokalnoj zajednici i vlastima u Unsko-sanskom kantonu.

Predstavnik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva ambasador u BiH Mathew Field i koordinator za zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peter Van der Auweraert su potpisali Sporazum o implementaciji projekta "Incijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona" koji će trajati od novembra do kraja marta.

Projekt će doprinijeti naporima lokalnih zajednica da se osigura javna nabavka roba i usluga, za migrante kao i za lokalno stanovništvo u Unsko-sanskom kantonu, a također će podržati renoviranje i revitalizaciju javnih prostora kao što su Gradski park u Bihaću i partizansko groblje Borići.

Cilj je poboljšanje sigurnosti kroz podršku u postavljanju javne ulične rasvjete u lokalnim zajednicama duž granice sa Republikom Hrvatskom kuda se kreću migranti i izbjeglice, saopćeno je iz IOM-a.

Također se želi ojačati javni komunalni servis kroz nabavku i postavljanje kanti i dodatnih kontejnera za otpad u gradskoj jezgri grada Bihaća, kao i kroz donaciju kamiona za otpad Gradu Bihaću i Opštini Cazin.

(FENA) M. L.

IOM

Vezane vijesti

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

IOM predstavio kapsul-kolekciju pod nazivom '7.689 km - od Kabula do Berlina'

Bošnjak i Lungarotti razgovarale o radu IOM-a i migracijama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo