Kultura     | 23.11.2018. 11:47 |

Tradicionalnim usponom planinara na Bjelašnicu započinju Napretkovi božićni dani

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" svake godine tradicionalno organizira Božićne dane, koji će ove godine započeti 30. međunarodnim memorijalnim usponom planinara na Bjelašnicu.

Tradicionalni memorijal održava se u znak sjećanja na sedam planinara iz Beograda, Zemuna i Sarajeva koji su stradali 1962. godine. Osim Napretkovih planinara iz HPD "Bjelašnica", na Memorijalu sudjeluju i planinari Planinarskog društva "Železničar" iz Beograda.

Napretkovi će se planinari također okupiti 12. decembra u Napretkovom klubu "Lira" i tu prigodno proslaviti 20. obljetnicu obnove HPD "Bjelašnica", uz promociju planinarske karte Bjelašnice.

Na Napretkovom svečanom božićnom koncertu ove godine nastupit će klapa “Sveti Juraj” Hrvatske mornarice (HRM) iz Splita, s voditeljem Markom Bralićem, te orkestar Hrvatske mornarice iz Splita kojim će dirigirati maestro Tonći Ćićerić.

Koncert će biti održan 17. decembra u sarajevskom Narodnom pozorištu.

Dva dana nakon Božićnog koncerta, 19. decemnra, u Maloj galeriji Sv. Ante na Bistriku bit će otvoren 26. Likovni annale, uz sudjelovanje brojnih slikara, ponajprije onih iz Napretkove udruge likovnih umjetnika.

Dječiji malonogometni turnir bit će održan 22. i 23. decembra, dok će turnir teniskih veterana biti održan 22. decembra. 

Središnji sportski događaj ipak je Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu, koji je na rasporedu 23. decembra, saopćeno je iz HKD "Napredak".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta