Najave     | 23.11.2018. 14:51 |

Radionice o kliničkim značajkama melanoma

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. novembra (FENA) - U okviru provođenja aktivnosti na projektu MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, u Mostaru će biti održane radionice o kliničkim značajkama melanoma.

Radionice namijenjene zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima te studentima, koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja, održat će se u utorak, 27. studenoga, s početkom u 12 sati u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i u srijedu, 28. studenog, s početkom u 12:30 sati u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Nakon predavanja i prikaza slučajeva uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izlječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti rano otkrivanje, priopćio je Projektni tim MELAdetect.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo