Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 16:48 |

Na Univerzitetu u Tuzli promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara (VIDEO)

FENA Adriana Domazet

TUZLA, 23. novembra (FENA) - Na Univerzitetu u Tuzli danas je promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara koji su diplomu stekli u prethodnoj akademskoj godini. 

Sticanje diplome, bilo da se radi o prvom ili drugom ciklusu studija, za ove mlade ljude svakako je značajna prekretnica u životu.

Amela Bilajac s Farmaceutskog fakulteta istakla je da studiranje bio mukotrpan period života i za nju i njene roditelje, ali da je na kraju uspjela, dok Emina Suljkanović Djedović sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta vjeruje da će se njihova očekivanja nakon studija ostvariti.   

Senad Omeragić s Mašinskog fakulteta nema dileme da li će ostati u BiH, dok Asja Dizdarević, koja je nedavno diplomirala i dosad nije našla posao, naglašava da će ukoliko bude dugo čekala posao otići iz BiH.

Promovirano je 889 diplomaca i 91 magistar sa svih 12 fakulteta i akademiji Univerziteta u Tuzli koji su okončali školovanje u prethodnoj akademskoj godini.

- Ponosni smo na naše studente koji su okončali, bilo prvi ili drugi ciklus studija. Nadam se da ih čeka „svijetla“ budućnost i da će ono zvanje i vještine koje su stekli pomoći da što prije nađu posao. Oni su pokretačka snaga našeg društva i ulažemo puno nade u njih – rekla je rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić.

Ministar obrazovanja i nauke TK Zlatan Muratović istakao je da samo jednom kvalitetnijom reformom visokog obrazovanja, akreditacijom studijskih programa, te usklađivanjem potreba rada i studijskih programa su mjere koje mogu poboljšati stanje u visokom obrazovanju.

Bila je ovo do sada devetnaesta promocija diplomaca i magistara nauka Univerziteta u Tuzli.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2345

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1xcXOQ71lbBayb1pIfdVMV-6USeOeBfa2?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!