Bosna i Hercegovina     | 26.11.2018. 11:25 |

Predstava 'Heroj' u Sarajevu i Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.novembra (FENA) - Obilježavajući 16 dana aktivizma, Udruženje "Mladi Tuzle" u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle i Centrom za promociju civilnog društva Sarajevo, a pod pokroviteljstvom UNICEF-a, organizira izvođenje predstave "Heroj" koja je nastala prošle godine u partnerstvu sa Biroom za ljudska prava Tuzla.

Izvođenje predstave najavljeno je za sutra u Centru za kulturu i mlade Sarajevo i prekosutra u Teatru mladih Mostar. 

Predstava snažno govori o utjecaju odgoja na djecu, te svemu što fizičko kažnjavanje djece, kao jedna od odgojnih metoda, može da razvije odnosno uskrati na njihovom putu od djeteta do odraslog čovjeka i budućeg roditelja.

Predstava otvara prozor u dječije snove o idealnoj porodici kroz koje saznajemo kako bi djeca voljela da porodica funkcionira.

Scene realnosti i maštanja jednog djeteta se isprepliću u predstavi kada se otvori njegov dnevnik iz prošlosti i svaka nova stranica dnevnika nas vodi u život djeteta gdje  je predstavljena jedna vrsta odgoja te kako na njega to utječe a nakon toga je prikazan san tog djeteta šta ono želi kako da se sa njim postupi u određenoj situaciji.

- Predstava nas dovodi do momenata u kojima sami sebe preispitujemo kako smo se prema nekome u određenoj situaciji ponašali te da li je neko prema nama ispravno postupio u nekoj situaciji u životu – saopćeno je iz Pozorišta mladih Tuzla.

Režiju predstave i rad sa grupom potpisuju Amila Beširović, Olivera Blažević i Amra Dedić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo