Servisne informacije     | 28.11.2018. 07:32 |

BIHAMK - Ugaženi snijeg na kolovozima u višim planinskim predjelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Zbog ugaženog snijega na kolovozu jutros se sporije saobraća na dionicama u višim planinskim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Semizovac-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar. Na dionicama u južnim i jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na ostalim dionicama kolovoz je mokar, a zbog niske temperature upozorava see na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prijevojima. Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Vozačima na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Na snazi je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Danas počinju radovi na sanaciji mosta u mjestu Tasovčići na dionici M-17 Čapljina-Doljani. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana