Kultura     | 28.11.2018. 12:52 |

Predstava 'Bosanski lonac' u petak u Centru kulture u Jelićevoj

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - U produkciji teatarskih projekata Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, alternativna grupa Teatar komedije "Rajvosa" u petak će nakon dvogodišnje pauze izvesti svoju jubilarnu, desetu pozorišnu predstavu "Bosanski lonac". 

Predstava će biti izvedena u novoj adaptaciji i režiji Rijada Ljutovića, po motivima teksta "Prognanici" istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga Hasana Džafića.

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević.

Direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović na press konferenciji je kazao da ovaj Centar ima teatarsku scenu na dva polja - dječiju i scenu za građanstvo u obliku komedije, pučke komedije i drame.

On je naveo da se u Centru u Jelićevoj narednog mjeseca očekuje nekoliko gostovanja stranih i domaćih produkcija i koprodukcija, među kojim je i predstava "Državni lopov" (8. decembra), kao i niz dječjih predstava i foto izložbi.  

Glumac u predstavi "Bosanski lonac" Edin Drljević kazao je "da se nada da će gledaci biti zadovoljini i da će se nasmijati tragikomičnoj situaciji, koja je svuda oko nas". 

- U predstavi, između ostalog, ima jedna divna scena gdje se spominju politički mandati i 'bijeli hljeb". Nadam se da će poslije svih ovih mandata i svega što nam zastupnici uzimaju ostati po koja mrvica za kulturu. 'Bosanski lonac' je naša deseta predstava, drago mi je da smo se ponovo okupili predvođeni mladim direktorim Omerovićem, koji je pokrenuo sva nova dešavanja u ovom Centru, kao i Rijadom Ljutovićem, koji je kao režiser dao svoje "mirođije" i poboljšao okus ovog našeg 'Bosanskog lonca'  - kazao je Drljević.

Komedija "Bosanski lonac" bit će izvedena u petak, 30. novembra u velikoj sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komedija 'Ne igraj na Engleze' sutra na teatarskoj sceni CKM

Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo obustavlja aktivnosti

'Čorba od kanarinca' na scenu CKM donosi priču o ljubavi i strahu od budućnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu