Kultura     | 28.11.2018. 13:01 |

Predstava 'Ostajte' Ljiljane Čekić u programu bugojanskog festivala

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 28. novembra (FENA) - Teatarski internacionalni festival u Bugojnu (TIFBU) bit će nastavljen u četvrtak predstavom "Ostajte", koja je autorski projekt glumice Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljane Čekić, u izvođenju Nezavisnog univerziteta iz Banja Luke (NUBL).

- To je priča o motivima zbog kojih mladi ljudi napuštaju gradove u kojima su rođeni, vjerujući kako će u društvima uređenih zemalja pronaći bolje mjesto za život – kazao je direktor ovog festivala Amel Ugarak.

Dodaje kako je riječ o predstavi nastaloj na osnovu istraživanja, koja su rađena u saradnji sa studentima NUBL-a kroz razne intervjue s ljudima koji su već otišli ili namjeravaju otići u inostranstvo, te onima koji su se vratili u BiH.

Po njegovim riječima, u okviru festivalnog programa tokom idućeg mjeseca bit će izvedeno nekoliko predstava domaćih i gostujućih pozorišta.

- To su predstave "Plava ptica" pozorišta "Vlado Zeljković" iz Banja Luke, "Neću da ćutim" Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida, "Iz tri ugla" Teatra "Fedra" Bugojno i predstava "Mir", koju će odigrati članovi Mostarskog teatra mladih (MTM) - naglasio je.

Također, u decembru je planirana promocija knjige "48 nijansi poslovica" Nedžada Milanovića, u izdanju bugojanskog teatra "Fedra".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana