Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 10:39 |

U toku javne rasprave o nacrtu budžeta Općine Srebrenice za narednu godinu

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 29. novembra (FENA) - U toku su javne rasprave o nacrtu budžeta Općine Srebrenica za 2019. godinu, koji je nedavno usvojila Skupština općine Srebrenica. 

- Javne rasprave se održavaju na četiri lokacije, u općini Srebrenica, u Potočarima, Sućeskoj i Skelanima. Tokom javnih rasprava razmotrit ćemo prijedloge i sugestije građana na ovaj nacrt, a zatim raditi finalnu izradu prijedloga budžeta koji ćemo uputiti Ministarstvu finansija RS-a - rekao je Feni načelnik Odjeljenja za finansije Općine Srebrenica Davor Maksimović. 

Prema njegovim riječima, za narednu godinu planiran je budžet u iznosu sedam miliona i 817 hiljada KM, značajno je manji nego prethodne godine i neće biti razvojni. Prošlogodišnji budžet bio je, kako je pojasnio, veći zbog donatorskih sredstava Vlade Srbije. 

- U skladu sa budžetom morat ćemo određene pozicije da korigujemo, i vjerovatno će se osjetiti u narednoj godini. Došlo je do smanjenja oko 20 posto na pozicijama za investiciona ulaganja na putnim infrastrukturama, kao i građevinskim objektima. Ostale pozicije radi normalnog funkcionisanja, morat će da ostanu na nivou prošlogodišnjeg budžeta, a to su rashodi korištenja roba i usluga, rashodi za tekuće održavanje i rashodi za lična primanja - navodi Maksimović.

Takođe, u budžetu za 2019. godinu predviđeno je objedinjavanje stavki koje se odnose na sport, kulturu i nevladin sektor tako da će svi korisnici za ta sredstva moći da konkurišu putem javnih poziva koje će Općina objaviti.

Nakon završetka javnih rasprava, prijedlog općinskog budžeta za 2019. bit će poslan Ministarstvu finansija RS-a na razmatranje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo