Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 16:31 |

Uskoro počinje 'Bihaćka zimska priča'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 29. novembra (FENA) - Gradska turistička zajednica, Kulturni centar, Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bihaća i ove godine pripremaju "Bihaćku zimsku priču". U najavi manifestacije koja će obilježiti cijeli decembar u gradu na Uni, istaknuto je kako je riječ o specifičnom spoju muzike, kulture, sporta i gastronomije.

- Kulturni koncept u okviru kojeg imamo 15 koncertnih dana u Zimskom parku, ostale kulturne sadržaje, Novogodišnji malonogometni turnir, klizalište u centru grada i reprezentativan gastro – kutak. Ova manifestacija je od posebnog značaja za Gradsku turističku zajednicu, jer želimo da bude neizostavan segment naše turističke ponude. Očekujemo goste iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i brojne turiste iz pograničnih gradova iz Republike Hrvatske i Slovenije - rekao je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

Član Organizacionog odbora "Bihaćke zimske priče" Zulfikar Handukić potvrdio je kako će Bišćane u novogodišnjoj noći zabavljati renomirani bosanskohercegovački bend Zoster.

- Zoster je garant odličnog, ludog provoda i vjerujem da svi s nestrpljenjem čekamo njihov nastup. Što se tiče ostatka koncertnog programa, dovoljno je reći da su svi najbolji bihaćki muzičari, bendovi, dj-evi i tamburaški sastavi potvrdili nastupe, a imamo i goste iz Banja Luke - istakao je Handukić.

Direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić uvjeren je da ovogodišnjom "Bihaćkom zimskom pričom", Bihać se svrstava među bosanskohercegovačke gradove s najširom i najzanimljivijom zimskom turističkom ponudom.

- Izuzetno zahtjevan projekat, s obzirom na to da smo obezbijedili nastupe najboljih muzičkih sastava iz kantona, ali i šire. Novogodišnji malonogometni turnir već godinama okuplja najbolje iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Bogata gastronomska ponuda, klizalište, Zimski park s velikom jelkom, okićen grad još su samo neki segmenti koji to potvrđuju. Također, ovu manifestaciju dodajemo "Bihaćkom ljetu", "Una – regati", regionalnoj motorijadi, jesenskim manifestacijama "Ulicom Bišća" i "Jesen na gelenderima", te još nekim dešavanjima i sigurno postajemo sve zanimljivija turistička destinacija - ustvrdio je Zulić.

"Bihaćka zimska priča" počinje 3. decembra prezentacijom ugostiteljske ponude na Gradskom trgu, a ovogodišnji planirani budžet za organizaciju je oko 40.000 KM.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom