Najave     | 30.11.2018. 11:29 |

Grad Sarajevo i ove godine na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Grad Sarajevo učestvovat će i ove godine na tradicionalnom Diplomatskom zimskom bazaru koji će biti održan 1. decembra u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, u organizaciji supruga diplomata koji djeluju u Bosni i Hercegovini.

Kao i ranijih godina, dio bazara su zabavne aktivnosti, rukotvorine te aukcije s ciljem prikupljanja sredstava za djecu širom BiH.

Na bazaru i ove godine učestvuje supruga gradonačelnika Sarajeva Majda Skaka, a na štandu Grada će biti prezentirane tradicionalne delicije, te će posjetioci uz kafu uživati u druženju i razglednicama starog Sarajeva.

Pored zvaničnog štanda Grada, Gradska uprava će prirediti i štand nacionalnih manjina koji žive u Sarajevu, a koji će, pod sloganom ''Manjine voljenom gradu'', posjetiocima ponuditi ćevape i ''multi kulti pizze'', sa porukom da su nacionalne manjine u Sarajevu zadržale svoj identitet, da su u društvu, te da aktivno rade i doprinose.

Izlaganje nacionalnih manjina na Diplomatskom zimskom bazaru je podržano kroz Projekt ''Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH'' koji je finansiran iz zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope ''Horizontal Facility'' za zapadni Balkan i Tursku.

Bazar svake godine privuče više hiljada posjetilaca i već je postao važan brend i tradicija za grad Sarajevo koji u svojim različitostima vidi bogatstvo, a u turizmu razvojnu šansu, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Najavljeno je predstavljanje 70 izlagača, a ulaznica će koštati pet KM. Za djecu do osam godina ulaz je slobodan.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'