Kultura     | 30.11.2018. 12:15 |

Izvedba Božićnog oratorija 3. prosinca u Mostaru

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 30. studenoga (FENA) -  Ususret božićnim blagdanima, Simfonijski orkestar Mostar i Mješoviti zbora Benedikt  župe sv. Mateja izvest će u ponedjeljak, 3. prosinca, u Mostaru Božićni oratorij (Oratorio de Noel) Camillea Saint-Saensa, skladatelja kojega su još za života proglasili klasikom.

Oratorij, koji je nastao iz tradicionalne crkvene liturgije božićnog ugođaja, praizveden je 1858. te je često izvođen diljem svjetskih koncertnih pozornica u božićno doba.

Kako se ističe u najavi, početak došašća idealna je prigoda za izvedbu oratorija koji na prekrasan način donosi navještaj rođenja Isusa Krista. Prekrasni svetopisamski tekstovi obojeni predivnim romantičarskim harmonijsko-melodijskim slogom kojemu je Saint Saens uistinu majstor, uvest će nas sve u predivno Otajstvo, a također i priuštiti iznimno glazbeno iskustvo.

Na koncertu će nastupit Veronika Hardy, sopran, Nikolina Zovko, mezzosopran, Lucija Zovko, alt, Nikša Radovanović, tenor, Hrvoje Merdžo, bariton, te na orguljama don Ivan Marčić, a glasoviru prof. Oliver Mott.

Koncert će se održati u 19 sati u crkvi sv. Mateja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo