Sport     | 02.12.2018. 19:49 |

Liverpoolu i Arsenalu gradski derbiji

FENA Roland Grabovac

LONDON, 2. prosinca (FENA) – U nedjelju su u Engleskoj na programu bila dva velika gradska derbija - livepulski derbi i derbi sjevernog London, a pobjede su slavili domaćini Liverpool i Arsenal.

Liverpool je do pobjede nad Evertonom 1:0 došao u petoj minuti sudačke nadokande, i to nakon velike pogreške vratara Evertona Jordana Pickforda koji jednu visoku loptu nije uspio izbaciti u korner. Umjesto toga lopta je odskočila dva puta na vratnicu, vratila se u teren, gdje je je dočekao Divock Origi i glavom je poslao u mrežu.

Za razliku od golovima siromašnog liverpulskog derbija, u derbiju sjevernog London viđeno je šest golova, a na kraju je Arsenal slavio pobjedu nad Tottenhamom 4:2.

Topnici su poveli u 10. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga, a tu prednost domaći su nogometaši prokockali u svega četiri minute.

Prvo je u 30. minuti izjednačio Eric Dier, a četiri minute kasnije Harry Kane realizirao je jedanaesterac za vodstvo Tottenhama 2:1.

Ipak, drugih 45 minuta pripalo je Arsnealu, koji je prvo preko Aubameyanga izjednačio na 2:2 u 56. minuti. Zatim je Alexandre Lacazette u 74. doveo domaće u vodstvo, a konačnih 4:2 postavio je Lucas Torreira tri minute kasnije.

U nedjelju u susretu 14. kola Premiershipa igrao se još jedan londonski derbi u kojemu je Chelsea na svom terenu pobijedio Fulham rezultatom 2:0. Strijelci za Chelsea bili su Pedro u 4. minuti i Ruben Loftus-Cheek u 82. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City s 38 bodova, Liverpool je drugi s 36, Chelsea treći s 31, dok četvrti Arsenal i peti Tottenham imaju po 30 bodova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom