Sport     | 03.12.2018. 11:48 |

Glavaš: Vjerujem da će BiH zajedno s Italijom izboriti plasman na EP

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Vlatko Glavaš, bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine vjeruje da će izabranici selektora Roberta Prosinečkog izboriti jedno od prva dva mjesta u grupi i plasirati se na evropsko prvenstvo 2020. godine.

Reprezentacija BiH je u jučerašnjem žrijebu u Dublinu za protivnike u grupi J dobila Italiju, Finsku, Grčku, Armeniju i Lihtenštajn, a Glavaš je uvjeren da će se BiH zajedno s Italijom plasirati na Euro.

- Grupa nije nimalo lagana, ali je sigurno da se mi možemo nositi sa svima. Između nas, Italije i Grčke tražit će se dva putnika. Naravno, mi možemo svakog pobijediti. Italija je jedan od favorita iako ne igra na nekom nivou. Bolji smo od Grčke koja je tradicionalno neugodan protivnik. Finska se također mora respektovati. Mislim da ćemo iz Lige nacija zadržati ono što nam daje optimizam da ćemo otići na evropsko prvensto - kazao je Glavaš za Fenu.

Smatra da je reprezentacija BiH u žrijebu mogla proći i bolje, s obzirom na to da je iz četvrtog "šešira" izvukla najtežeg protivnika Grčku, s kojom je igrala i u prošlim kvalifikacijama. 

- Naravno, volio bih da nije Grčka iako smo mi bolje reprezentacija. No, zbog njihovog načina igre teško je igrati s njima. Ali, kao što sam rekao, nadam se da mi uz Italiju idemo na evropsko prvenstvo - zaključio je Glavaš.

Reprezentacija BiH prvi meč u kvalifikacijama igra 23. marta protiv Armenije na svom terenu, a tri dana kasnije dočekuje Grčku. Prvi meč s Italijom izabranici Roberta Prosinečkog igraju 11. juna u gostima.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo