Sport     | 03.12.2018. 13:30 |

Đurbuzović: U Željezničaru ima dosta kvalitete, ali se to na terenu ne vidi

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Nogometaši Željezničara jučerašnji porazom na Grbavici od Širokog Brijega nastavili su seriju slabih rezultata, kojim su dodatno produbili krizu u kojoj se klub nalazi od druge polovine oktobra.

Nekadašnji trener "Plavih" Dino Đurbuzović u izjavi za Fenu kazao je "da rješenja koja je Uprava pokušava da nađe očigledno nisu uspjela".

- Evidentno je da je FK Željezničar u krizi. Puno je nedostataka u svemu, a najviše ispaštaju igrači. Ne znam da li je to toliko do njih ili ne. Ima tu dosta kvalitete, ali na terenu se to ne primijeti. Mislim da su ovih pet uzastopnih pet poraza vrlo teško pali svima nama koji volimo i navijamo za FK Željezničar. Cjelokupna javnost je vidno nezadovoljna. Ne znam da li je to zbog izuzetno dobrog terena na Grbavici, na kojem se igrači nisu dobro snašli, u ovom momentu teško je bila šta reći, ali problem postoji - kazao je Đurbuzović.   

U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri Đurbuzović je u dva navrata vodio Željezničar, u sezonama 2000./2001. i 2013./2014. 

Jučerašnji žrijeb za EURO 2020. u kojem će reprezentacija BiH za protivnike imati Italiju, Finsku, Grčku, Armeniju i Lihtenštajn, Đurbuzović je ocijenio kao "dobru, ali istovremeno i lošu". 

- Prema dosadašnjem angažmanu igrača i igrama naše reprezentacije smatram da je realno da se plasiramo na EURO. Naravno da su ozbiljne sve reprezentacije u grupi, izdvaja se Italija koja je izuzetno kvalitetna i jaka, a i ostale ekipe nisu za potcijeniti. Međutim, i mi smo došli u tu fazu da se respektujemo i mislim da bi trabalo da nam ova grupa donekle i odgovara - zaključio je Đurbuzović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!