Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 12:48 |

Antunović prijetio i napadao ljude u Gornjim Živinicama

FENA

TUZLA, 4. decembra (FENA) – Ivica Antunović (45), počinitelj jučerašnjeg dvostrukog ubistva u Gornjim Živinicama, gdje je pod još neistraženim okolnostima i nejasnim motivima nožem ubio rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72), nezaposlena je i bolesna osoba liječena na Klinici za neuropsihijatriju u Tuzli, saznaje Fena.

Susjeda Ružice i Marijana Antunovića, ubojičinih roditelja, kazala je da je Ivica Antunović bio opasan po okolinu i da su susjedi izbjegavali susrete s njima.

- Mnogima je prijetio iz samo njemu poznatih razloga, neke je napao i to policija zna. Svi su ga izbjegavali. Nije nikada radio, psihički je bolesnik, a prije dva mjeseca pušten je iz bolnice u Tuzli - kazala je u razgovoru za Fenu sumještanka, čiji je muž u rodbinskim vezama sa obitelji Ivice Antunovića, a koja je željela ostati anonimna.

Ivica Antunović je nakon kraće svađe na lokalnom putu, jučer u popodnevnim satima, napao i nožem izbo rođaka Iliju Antunovića, a potom se vratio u kuću Mare Tadić, ubivši je istim nožem.

- Svi smo zgroženi ubistvima, posebno Mare Tadić, koja je bila njihova komšinica i kućna prijateljica i nikada nisu bili u svađi – rekla je naša sagovornica.

Ivicu Antunovića noćas oko 1.30 sati pripadnici OKP MUP-a TK i PU Živinice pronašli su skrivenog u blizini obiteljske kuće. Priznao je oba ubistva, ali motivi nisu saopćeni.

Slučaj podsjeća na sličan, mada po posljedicama tragičniji događaj od prije deset godina, kada je u Gornjoj Lipnici kod Tuzle, pravi masakr počinio psihički rastrojeni Tomislav Petrović, u to vrijeme također 45-godišnjak.

Podsjećanja radi, Petrović je u zaseoku Trstje u Gornjoj Lipnici, ujutro oko šest sati, u gradskom autobusu hicima iz pištolja ubio Dragicu Markanović, Niku i Maru Petrović, a u njihovim kućama Ivu Markanovića, Miju i Kaju Petrović.

U Kantonalnom sudu u Tuzli Tomislav Petrović osuđen je na 40 godina zatvora, da bi nakon žalbe Vrhovni sud FBiH poništio presudu, a Petrovića proglasio neuračunljivim.

Iako mu je određena mjera obaveznog liječenja u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi, višestruki ubojica jedno vrijeme bio je smješten u stacionaru KPZ Zenica, da bi poslije bio prebačen u JZU Zavod za forenziku psihijatrije Sokolac, gdje se još nalazi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

Tužilaštvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana