Kultura     | 04.12.2018. 13:30 |

BNP - IFET 2018: Danas dvije pozorišne predstave za djecu i mlade

FENA Saopćenje

ZENICA, 4. decembra (FENA) - Četvrtog dana Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2018 večeras će u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica biti izvedene dvije predstave za djecu i mlade, čime će biti upriličen cjelodnevni program pod sloganom "Poklonite djeci pozorište na dar", saopćeno je iz BNP-a.

Jedna od predstava je "Kako je otkriveno letenje" u produkciji Pozorišta mladih Novi Sad i režiji Emilije Mrdaković, koja je osvojila 15 festivalskih nagrada i priznanja. To je predstava o pronalaženju samoga sebe, svakodnevno, pomalo, istinitog i neograničenog - sebe. Cilj je pokrenuti dječiju maštu i usmjeriti je u pravcu istraživačkog duha.

Na Maloj sceni "Žarko Mijatović" bit će izvedena predstava za bebe "Žuti maslačak", u režiji Miroljuba Mijatovića. Namijenjena je za uzrast od 6 do 36 mjeseci, a igraju glumice iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović i Anđela Ilić Škiljo.

Sutra, petog dana IFET-a, u Bosanskom narodnom pozorištu će biti odigrane dvije predstave - Teatra Kabare Tuzla "Izmislionica u selu Pričevac" te "Ifigenija" Centra za kulturu Zavidovići.

U okviru IFET-a, u Bosanskom narodnom pozorištu će najmlađi posjetitelji moći uživati u bogatom i raznovrsnom sadržaju sve do subote, 8. decembra, kad će biti proglašeni pobjednici i Festival biti zatvoren.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sedam komedija na ovogodišnjem festivalu 'Mostarska liska'

Predstave u ožujku u novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'