Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 13:32 |

Sindikat učitelja HNŽ-a osudio pojavu nasilja u školama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. prosinca (FENA) - Sindikat učitelja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) osudio je incidente i različite oblike nasilja koji se u zadnje vrijeme događaju nad učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u školama HNŽ-a.

Iz sindikata ističu kako učitelji svakodnevno ulažu velike napore i trud u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i odgoja učenika, te da su, kako navode, verbalno, psihičko, pa i fizičko nasilje, kao i nasilje putem zlouporabe informacijskih tehnologija s kojima se učitelji u posljednje vrijeme susreću, jednostavno nedopustivi.

"Roditelje želimo i trebamo imati na svojoj strani kao partnere, a u slučajevima narušenih odnosa najveći gubitnici su, nažalost, učenici", stoji u priopćenju Sindikata učitelja u HNŽ-u.

Iz Sindikata su naglasili kako daju apsolutnu podršku svim djelatnicima zaposlenim u odgojno obrazovnim ustanovama, te pozivaju mjerodavne institucije da žurno poduzmu mjere zaštite učiteljske profesije i pruže sigurnost svim djelatnicima na njihovim radnim mjestima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bećirović: Pristup problemu nasilja u školama podrazumijeva cjelovitu analizu obrazovnog sistema u BiH

Sindikat učitelja HNŽ-a uputio otvoreno pismo Ministarstvu financija HNŽ-a

Štrajk upozorenja Sindikata učitelja u HNŽ-u i Samostalnog sindikata odgoja HNK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo