Bosna i Hercegovina     | 04.12.2018. 16:29 |

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije Aleksandra Đorđevića.

Tokom razgovora konstatovana je generalno dobra bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, ali i da u odnosima dviju susjednih država ima otvorenih pitanja, čijem je rješavanju potrebno pristupiti.

Član Predsjedništva BiH Džaferović istakao je da su dobri odnosi susjednih država od ključnog značaja za stabilnost u regiji. Naglasio je da Bosna i Hercegovina želi imati saradnju i graditi dobre odnose sa svim susjednim zemljama, te da ta saradnja treba da bude u duhu dobrosusjedskih odnosa, međusobnog uvažavanja, reciprociteta i u skladu sa međunarodnim pravom.

Džaferović je izrazio očekivanja da će zajedničko opredjeljenje Bosne i Hercegovine i Republike Srbije za pristup Evropskoj uniji doprinijeti dodatnom unapređenju odnosa.

Džaferović je zahvalio Đorđeviću na čestitkama povodom izbora u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta