Stranačke aktivnosti     | 05.12.2018. 13:43 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Partija demokratskog progresa najoštrije protivi ponovnom izboru četvrtog potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske smatrajući to nepotrebnim troškom za građane i budžet Republike Srpske.

Ne postoji političko, društveno, finansijsko ni moralno opravdanje za trošak od 430.000 KM koliko bi koštali izdaci za ovu poziciju, što su podaci službe za finansije NSRS. Takođe, na sjednici ovog doma nije iznesen nijedan argument koju korist od četvrtog potpredsjednika može imati NSRS, Republika Srpska i narod koji živi ovdje.

Za PDP je nedopustivo je da jedna od najvažnijih institucija Republike Srpske bude mjesto za političko potkusurivanje i ovakve vrste kompenzacija.

Umjesto još jednog troška za narod Republike Srpske, ova sredstva bi bolje služila: fondu za liječenje djece u inostranstvu, pomoć za ratne – vojne invalide i njihove porodice, za zapošljavanje i samozapošljavanje demobilisanih boraca. Ta sredstva bi u konačnici bolje poslužila za stipendiranje talentovanih studenata koji su budućnost Republike Srpske, a ne ovakva vrsta političarenja i politikanstva kojoj smo svjedočili izborom četvrtog potpredsjednika NSRS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'