Stranačke aktivnosti     | 05.12.2018. 14:16 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA:  Uzaludni su pokušaji da se izjadnače agresor i žrtva 

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje jutrošnje hapšenje generala Ramiza Drekovića. Neprihvatljiv je sam čin hapšenja osoba koje su uvijek spremne da se odazovu  pozivu pravosudnih institucija i to se može tumačiti jedino kao namjera da se branitelji BiH dodatno ponize.  

SDA je čvrsto opredijeljena za procesuiranje svih ratnih zločina, kao i za neovisnost pravosudnih institucija, ali je više nego očigledno da je Tužilaštvo BiH podleglo političkim pritiscima i da se vodi kampanja protiv branilaca Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je da se stvaranjem vještačkih balansa u procesuiranju ratnih zločina pokušava izjednačiti agresor i žrtva. 

Još jedanput podsjećamo da su snage koje su branile Bosnu i Hercegovinu sistematski spriječavale i kažnjavale zločine u svojim redovima, dok su snage koje su izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu sistematski planirale, organizovale, ohrabrivale i izvršavale zločine. Broj zločina sistematski počinjenih od strane snaga koje su izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu neuporedivo je veći od broja zločina počinjenih od strane pojedinaca u redovima Armije Bosne i Hercegovine, te je stoga neprihvatljivo stvaranje vještačkih balansa u broju pokrenutih krivičnih postupaka i izrečenih sudskih presuda.  

Vjerujemo  u nevinost generala Drekovića i uvjereni smo da će se to, kao i u nizu ranijih slučajeva, na kraju i dokazati. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta